70-årig mand død efter brand - politiet undersøger nu årsag til branden

En mand er afgået ved døden efter en brand i et rækkehus i Strøby på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En brand i et rækkehus i Strøby på Stevns mandag formiddag har kostet en 70-årig mand livet.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Meldingen om branden indløb mandag formiddag klokken 10.05, hvor en nabo til rækkehuset havde opdaget branden og ringet 112.

Selvom den 70-årige hurtigt blev reddet ud af branden, så var han blevet forbrændt og havde indåndet røg.

- Han blev fundet af en røgdykker. Han lå i et opholdsrum og var ikke ved bevidsthed, da han kom ud af huset. Han trak dog vejret, og var fortsat i live, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Afgik ved døden

Den 70-årige blev fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopteren til behandling for sine alvorlige brandsårsskader og røgforgiftning, men mandens liv stod ikke til at redde. Manden afgik ved døden mandag eftermiddag, og hans pårørende var til stede på hospitalet.

Der var ikke andre end den 70-årige mand, der kom noget til ved branden, og det lykkedes at redde de huse, der ligger på begge sider af det brændende hus. Naboerne måtte dog evakueres mens slukningsarbejdet stod på.

- Bygningerne blev reddet, men der kan godt være både sodskader og vandskader i husene efter branden. Det hus, hvor den 70-årige boede, fik dog omfattende skader i branden, siger Charlotte Tornquist.

Hun fortæller, at der ikke er nogen åbenlyse årsager til, at branden brød ud.

- Vi mener ikke, at der ligger kriminelt bag, men vi undersøger tirsdag, om vi kan finde en forklaring på, at branden brød ud. Det kan hænge sammen med, at manden var ryger og røg meget, siger hun.