64-årig overraskede drenge under indbrud

De to drenge var i færd med at samle ejendele sammen i den 64-åriges hus, da de blev opdaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 00.37 natten til onsdag fik politiet en anmeldelse om, at en 64-årig husejer havde overrasket to drenge inde i sit hus, hvor de havde samlet diverse ting sammen – formentlig i den hensigt at stjæle tingene.

Da drengene var blevet opdaget, flygtede de ud af huset og tog flugten på cykel.

Politiet kørte til området med flere patruljebiler, og undervejs til stedet bemærkede en patrulje to henkastede cykler i vejgrøften omkring Hærvej og Storedalsvej.

Ude på marken så de to "skygger" på vej væk i løb, hvorefter politimændene løb efter og indhentede to drenge på 13 og 14 år fra Store-Heddinge.

Mindede om tidligere tyverier

Da de to drenge passede på beskrivelsen af de drenge, som blev overrasket hos anmelderen, så valgte politiet at tilbageholde dem som mistænkte for forsøg på tyveri.

Det viste sig, at de to drenge var gået ind gennem en ulåst terrassedør i den 64-åriges bopæl for at stjæle fra ham.

Da politiet havde kendskab til en lignende anmeldelse om tyveri fra samme sted tidligere, kørte politiet drengene hjem til deres bopæle med henblik på at ransage deres hjem efter tyvekoster fra den tidligere anmeldelse om tyveri.

Fandt tyvekoster

Ved ransagningerne fandt politiet tyvekoster i form af penge og spiritus, som de to drenge erkendte at have stjålet fra den 64-årige tidligere.

Drengene kunne ikke sigtes for tyveri, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. De blev i stedet begge afleveret til deres forældre, som blev underrettet om sagerne mod dem.

Nu vil politiet også underrette de sociale myndigheder om sagerne.

Anbefaling fra politiet

Politiet opfordrer borgerne til at låse dørene. Primært for at undgå tyveri, men også fordi et tyveri uden opbrydning, af for eksempel døre eller vinduer, forsikringsmæssigt betragtes væsentligt anderledes end et regulært indbrud med opbrydning.