300-500 fisk fundet døde ved Tryggevælde Å

Der er observeret flere hundrede døde fisk ved Tryggevælde Å's umunding i Køge Bugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns Kommune har modtaget flere spørgsmål om de mellem 300-500 døde fisk, man har kunnet se ved sluseporten ved Tryggevælde Å i den forgangne weekend.

Kommunens biolog kan dog berolige med, at fiskene er døde af naturlige årsager, og ikke af forurening, skriver Stevns Kommune på sin side på facebook.

- Der er tale om et fænomen, som kaldes for saltslåning. Saltslåning sker når et område, der normalt indeholder fersk- eller brakvand, pludselig bliver meget saltholdigt, som det er sket uden for sluseporten. Sluseportene har nemlig været lukkede på det seneste på grund af den megen pålandsvind, og det har så givet en øget saltkoncentration uden for slusen, forklarer vandløbsmedarbejder Steen Roed, Stevns Kommune.

Det er særligt fiskearten Rimte, som har lidt under den store saltkoncentration. Det skyldes, at Rimten er en stimefisk, som holder sammen i større flokke. Her er der så en stime, der har været så uheldig, at de er kommet til at opholde sig ved sluseporten på et uheldigt tidspunkt.

Steen Roed oplyser, at vurderingen er, at cirka 300-500 fisk er fundet døde.