Restauratør: Vi er så klar til at åbne

Der er købt hele dunke med håndsprit, handskerne og masker er klar til personalet - og menukortet er klart. Støvlet Katrines Hus i Sorø håber på en snarlig genåbning. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Det her er noget af det mest positive, som jeg har hørt længe. Det er det, som vi har ventet på. Nu kribler det bare i fingrene for at komme i gang. 

Sådan siger restauratør Lars Mortensen fra Støvlet Katrines Hus i Sorø, der er en af de restaurationer, der er lukket på grund af faren for corona-smitte. 

 Reaktionen kommer efter, at Statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun håber, at restaurationer og cafeer snart kan genåbne. 

 -  Vi vil rigtig gerne begynde at lave mad igen. Motivationen svigter. Vi vil gerne i gang nu, siger han til TV2 ØST. 

 - Vi har planlagt det hele. Køkkenchefen har testet nye retter i dag. Vi er klar til at åbne op, og personalet er klar til at rykke ind med det samme, siger han. 

Frygter begrænsninger

Lars Mortensens største bekymring lige nu er de sikkerhedsregler, som restaurationen skal følge i forbindelse med genåbningen. 

 - Jeg er bekymret for, hvis man kun åbner op for udeservering. Er der for meget afstand, så er terrassen for lille. Vores håb er, at vi også må være inden døre. Vi behøver ikke besætte hvert bord. Vi har tre lokaler, som vi kan køre restaurant i, siger han.  

 Han forklarer, at restaurationen er en af dem, der har beholdt deres ansatte. Nu er det dog tiden at åbne igen, siger han. 

 - Vi har mange arrangementer, der er udskudt til sommeren og efteråret. Skal de udskydes igen, så får vi problemer med at indhente det tabte, siger han. 

 Der ventes torsdag at blive indgået en politisk aftale om næste trin af genåbningen af Danmark.