Rektor politianmeldt efter sag om voldtægt

Ifølge Ekstra Bladet har advokaten for en hjemsendt elev, der er under mistanke for voldtægt, anmeldt rektor for Sorø Akademi til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø Akademis rektor, Kristian Jacobsen, er blevet meldt til politiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Anmeldelsen sker i forbindelse med en sag, hvor Kristian Jacobsen i forvejen er kritiseret for at have tøvet med at politianmelde en mistanke om, at en mindreårig dagelev sidste år var blevet voldtaget af en nu 19-årig mand, som var elev på samme skole.

Det er forsvarsadvokat Julie Stage, som har indgivet anmeldelsen. Hun er forsvarer for en i dag 19-årige mand, som er hjemsendt og sigtet for voldtægt af en yngre elev på skolen.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har indgivet en politianmeldelse af rektor på Sorø Akademi. Det har jeg, fordi jeg har begrundet mistanke om, at rektor har foretaget en sådan tilsidesættelse af sin underretningspligt i forhold til serviceloven, at han har gjort sig skyldig i overtrædelse af straffeloven, siger Julie Stage til Ekstra Bladet.

Kristian Jacobsen har på Ekstra Bladets henvendelse fredag meldt tilbage, at han ikke har 'yderligere kommentarer' til sagen. 

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at Julie Stage har klaget over Kristian Jacobsen i samme sag til Undervisningsministeriet, hvor der aktuelt pågår en klagesag.