Razzia mod skunklaboratorium midt i industrikvarter – tre personer anholdt

Politiet har tirsdag middag gennemført en politiaktion på Juliesmindevej i Sorø. Her blev fundet 250 skunkplanter. Ifølge politiet er tre anholdt.

Opdateret med interview med politikommissær Ove Groth
Artiklen er opdateret kl. 17.55 med interview med politikommissær Ove Groth.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tirsdag middag gennemført en razzia mod en ejendom på Juliesmindevej i Sorø, der huser dele af byens industrikvarter.

Ifølge politiet har der gennem længere tid foregået en større produktion af skunk på stedet:

- Ved razziaen blev der konfiskeret 250 skunkplanter og cirka fem kilo færdigproduceret skunk, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en meddelelse.

quote Som det ser ud nu, fremstilles de alle i morgen ved et grundlovsforhør

Ove Groth, politikommissær

Heraf fremgår det også, at tre personer i forbindelse med aktionen er blevet anholdt.

- De anholdte – tre personer – traf man på stedet. Som det ser ud nu, fremstilles de alle i morgen ved et grundlovsforhør. Det bliver nok for lukkede døre – da der er nogle divergenser mellem, hvad de og vi mener, siger politikommissær Ove Groth til TV2 ØST.

Det var dette syn, der mødte betjentene, som trådte ind ad døren til skunklaboratoriet på Juliesmindevej.
Det var dette syn, der mødte betjentene, som trådte ind ad døren til skunklaboratoriet på Juliesmindevej. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Interesse i mørklagte vinduer

Tirsdag eftermiddag er både Beredskabsstyrelsen og energiforsyningsselskabet SEAS-NVE tilstede på adressen.

- Når man driver skunkvæksthuse, har man en tendens til at få strøm udenom måleren, da det ellers koster en bondegård at drive et sådant væksthus. Derfor har vi kontaktet SEAS til at se på, om der er stjålet strøm, forklarer Ove Groth og tilføjer:

- Beredskabet er her fordi, de kan assistere det arbejde, der ligger i at få det her væksthus til at ophøre fuldstændigt. Alt, der er bugt til at dyrke skunk bliver beslaglagt uanset, om det er lamper, lys, varme, vandrør, ventilationsrør, og motorer. I et stort væksthus er det et stort arbejde at pille ned.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har skunkproduktionen stået på gennem længere tid.

Det var en borgerhenvendelse, der ledte politiet på sporet.

Tre personer er ifølge politiet blevet anholdt ved aktionen.
Tre personer er ifølge politiet blevet anholdt ved aktionen. Foto: Aleksander Christiansen - 112news.dk/Skadestedsfotograf.dk

- Vi er altid interesserede i ejendomme med mørklagte vinduer, hvor der kun kommer en bil forbi en gang i døgnet. Det er folks henvendelser, vi kan gå efter – ligesom vi har gjort i denne sag, siger Ove Groth.

Grundlovsforhøret ventes at finde sted i morgen, onsdag, ved Retten i Næstved.