Mangel på mundbind: Kommunal tandpleje må aflyse behandlinger

Børn og unge, der går i Sorø kommunale tandpleje oplever at få behandlinger aflyst. Corona-virus har gjort det svært for tandlægen at skaffe mundbind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frygten for smitte med corona-virus har gjort det svært at skaffe mundbind. Det får nu konsekvenser for den kommunale tandpleje i Sorø, som behandler børn og unge under 18 år.

Her bliver ikke akutte tandbehandlinger i øjeblikket aflyst, skriver Dagbladet Ringsted.

Leverandørerne af mundbind har simpelthen svært ved at følge med efterspørgslen.

- Det er ikke kun en udfordring i Sorø Kommune. Men vi har valgt at tage det her skridt, og lige så snart vi kan købe værnmidler igen, vil vi overveje at gå tilbage til almindelig drift, siger Anette Homilius, social og sundhedschef i Sorø kommune.

Patienter med smerter eller meget store huller, tandregulering og komplicerede behandlinger, vil blive prioriteret, oplyser Dagbladet Ringsted.

Myndigheder forsøger at imødegå mangel

Lægemiddelstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at myndigheder og virksomheder i både ind- og udland samarbejder intensivt på at mindske potentielle forstyrrelser i forsyningskæden af medicin og medicinsk udstyr som følge af corona-udbruddet også kaldet Covid-19.

Direktør i lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz kan dog ikke garantere at situationen får større konsekvenser for forsyningen på sigt:

- For det et globalt problem, men vi arbejder benhårdt for at undgå det, siger han.

I tilfælde af, at der skulle opstå kritiske forsyningsproblemer med medicin eller medicinsk udstyr, kan lægemiddelstyrelsen aktivere et særligt beredskab, som sikrer, at lægemidler kan omfordeles til de steder i landet, hvor der er mest behov.