Hårproduktsgrossist fra Sorø får millionbøde for at kræve mindstepris

Icon Hairspa forlangte, at forhandlere ikke solgte hårprodukter af mærket 'Kevin Murphy' billigere end den vejledende pris. Ejer er chokeret over dom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hårproduktsgrossisten Icon Hairspa, der har hovedsæde i Sorø, er tirsdag blevet idømt en bøde på en million kroner for at have overtrådt konkurrenceloven.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

I dommen har Østre Landsret afgjort, at Icon Hairspa har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

Det er sket ved, at selskabet forlangte, at forhandlere ikke solgte hårprodukter af mærket 'Kevin Murphy' billigere end den vejledende pris.

- Når leverandører sætter mindstepriser på, hvor meget deres produkter må videresælges for, så fjerner de priskonkurrencen mellem forhandlerne.

- Det kan medføre, at forbrugerne bliver snydt ved at betale højere priser, end de ellers skulle, udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Bitten Thorgaard Sørensen i pressemeddelelsen.

Ejer af Icon Hairspa Anker Geertsen mener ikke, at virksomheden har gjort noget forkert og er chokeret over dommen. 

- Jeg kan slet ikke forstå bødeniveauet og rimeligheden i det, og det vil på en eller anden måde få konsekvenser. Ingen virksomhed er jo forberedt på at skulle punge ud med så stort et beløb, siger Anker Geertsen.

Han overvejer at anke afgørelsen til Højesteret. 

Medarbejder dømt

Foruden bøden på en million kroner er en ledende medarbejder i selskabet idømt en personlig bøde på 100.000 kroner for sin rolle i overtrædelsen.

Det afgjorde Retten i Næstved i februar 2019, og Østre Landsret har tirsdag middag stadfæstet dommen.

Sagen begyndte i 2016, da en forhandler af Icon Hairspas produkter henvendte sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med materiale, der viste, at der kunne være tale om en overtrædelse af konkurrenceloven.

Konkurrencerådet besluttede herefter, at sagen skulle anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der efterforskede sagen.

Clock10. dec 2019, kl. 16:35
Opdateret med kommentar fra Icon Hairspas ejer, Anker Geertsen.