Flere tilfælde af træer væltet ud på veje - 55-årig bilist dræbt

Politiet efterforsker flere tilfælde af træer, der er fældet ud på kørebaner med vilje. En gang med dødelig udgang. Politiet søger nu vidner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 55-årig mand er død, efter et træ natten til onsdag væltede ned over vejen ved Parnasvej i Sorø i det øjeblik, han kom kørende. 

Men træet væltede ikke af sig selv. Det var fældet, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og det er ikke det eneste tilfælde. Tidligere på aftenen var et træ væltet ud på Slagstrupvej i Havrebjerg nord for Slagelse. Også i dette tilfælde var træet blevet fældet – dog uden at det førte til ulykke som i Sorø.

- Sammenholdt med at det sker på det tidspunkt af døgnet, og at det falder ud på vejen, så synes vi, det er lidt mere end bare helt tilfældigt. Det er jo ikke normalt at fælde træer midt om natten, siger politiinspektør Peter Compen til TV2 ØST.

- Det tyder ikke på, at det er i forbindelse med skovfældning generelt, fortsætter han.

Politiets teori er, at træerne er fældet med vilje.

- Træet, der væltede ned over bilen og dræbte føreren, er angiveligt fældet med overlæg, og det er formentlig også tilfældet med træet fra Havrebjerg, siger politiinspektør Peter Compen.

De to sager om fældede træer hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er sket nord for Slagelse og syd for Sorø.
De to sager om fældede træer hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er sket nord for Slagelse og syd for Sorø. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST


Flere tilfælde andre steder på Sjælland

Anmeldelsen om træet i Havrebjerg indløb klokken 22.37 tirsdag aften, mens det i Sorø skete 00.16 natten til onsdag.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der også har været flere lignende tilfælde i deres politikreds for cirka en uge siden. 

Hvilke steder det drejer sig om og præcis hvor mange tilfælde, kan de ikke dog ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

I kortene herunder, kan du se, hvilke steder, der er fældet træer tirsdag aften og natten til onsdag:

Klokken 22:37 tirsdag aften fik politiet anmeldelse om et væltet træk på Slagstrupvej nord for Slagelse. Ingen kom til skade.
Klokken 22:37 tirsdag aften fik politiet anmeldelse om et væltet træk på Slagstrupvej nord for Slagelse. Ingen kom til skade. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST
Klokken 00:16 natten til onsdag fik politiet anmeldelse om, at en 55-årig bilist havde ramt et træ. Han blev senere erklæret død.
Klokken 00:16 natten til onsdag fik politiet anmeldelse om, at en 55-årig bilist havde ramt et træ. Han blev senere erklæret død. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Søger vidner og optagelser

Politiet har været til stede i Sorø, hvor ulykken med dødelig udgang skete, hele natten. Men de har ikke kontakt til vedkommende, der har fældet træet. Nu beder de så offentligheden om hjælp.

- Vi kunne rigtig godt tænke os, at folk der har kørt på de to veje eller været i nærheden omkring tidspunkterne, at de henvender sig til politiet. Det kan være, de har set en nummerplade, en bil eller en person. Det kan være, de har haft et kamera i deres bil eller har noget overvågning, hvis man bor i nærheden, siger Peter Compen.

En 55-årig mand mistede livet, da han kom kørende på Parnasvej syd for Sorø, og træet væltede ned over bilen.
En 55-årig mand mistede livet, da han kom kørende på Parnasvej syd for Sorø, og træet væltede ned over bilen. Foto: TV 2

Man kan kontakte politiet på telefon 1-1-4. Og alle informationer kan bruges, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har alle muligheder åbne. Men vi vil jo gerne have fat i den person, der har fældet det træ, for at høre hvad årsagen er til, at han har fældet træet, og hvorfor det falder ud på vejen. Og selvfølgelig høre, om det også er ham der har fældet det andet træ på Slagstrupvej, siger Peter Compen.

Også i Havrebjerg nord for Slagelse blev et i træ i går aftes fældet. Det endte på Slagstrupvej - dog uden at nogen kom til skade.

Tager det meget alvorligt

Politiet kommer ikke umiddelbart til at være mere tilstede på regionens landeveje, end de ville være i forvejen, fortæller Peter Compen. Han forstår dog godt, hvis det skaber utryghed.

- Det er selvfølgelig rigtig alvorligt. Der er et menneske, der har mistet livet. Og det skaber en stor utryghed hos befolkningen, hvis man kan støde på fældede træer om natten.

Tidligere har der været flere tilfælde af, at der er blevet kastet sten fra motorvejsbroer. Det havde i 2016 dødelig udgang for en tysk kvinde, mens en mand blev svært invalideret, da deres bil blev ramt af to betonfliser, der var cirka 30 kilo tunge, og to mindre sten på hver 9,5 kilo på Fynske Motorvej.

- Vi betragter det som noget, der er lige så alvorligt, siger Peter Compen.

TV2 ØST følger sagen.


Nyhedsoverblik