Brand i villa udviklede sig dramatisk – beboer blev hevet ud i sidste øjeblik

Fredag morgen udbrød der brand i en villa på Assentorpvej i Stenlille. Husets beboer blev reddet ud af soveværelset på et hængende hår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken lidt over otte fredag morgen modtog alarmcentralen en anmeldelse om, at der var synlige flammer i en villa på Assentorpvej i Stenlille.

quote Det var virkelig på et hængende hår, at de fik ham ud, før der skete en overtænding af huset

Søren Hückelkamp, indsatsleder i Slagelse Brand og Redning, afdeling Sorø

Anmelderen var taget hen til adressen, fordi vedkommende skulle aflevere noget tøj til husets eneste beboer. Beboeren var en ældre herre, der lå i soveværelset, og anmelderen kunne ikke komme ind til ham.

Det oplyser Søren Hückelkamp, der er indsatsleder i Slagelse Brand og Redning, afdeling Sorø.

- Hele møllen blev derfor sat i gang. Brandvæsnet kører derned, og samtidig sender den præhospitale indsats en nødbehandler samt en ambulance. Helikopteren sendes også derned, fortæller Søren Hückelkamp.

Nødbehandler var hurtigt fremme

Heldigvis befandt nødbehandleren fra Region Sjælland sig allerede i området i forbindelse med en anden opgave, og han ankom som en af de første til adressen.

Sammen med to politibetjente forsøger de at få manden ud i tide.

- Han briefer mig over radioen om, at han er inde i huset sammen med politiet, men at de ikke kan komme ind i soveværelset på grund af noget reol eller kasser, der står i vejen, fortæller indsatslederen.

quote Det er rigtig godt gået, og der er slet ingen tvivl om, at det har været afgørende

Søren Hückelkamp, indsatsleder i Slagelse Brand og Redning, afdeling Sorø

Mens brandvæsnet haster mod den brændende villa, kæmper nødbehandleren og politiet derfor mod tiden for at få den ældre mand ud af soveværelset. Ifølge indsatslederen lykkedes det dem med nød og næppe at få fjernet barrieren ved døren og få trukket manden ud af huset, inden at brandvæsnet ankom kort tid efter.

- Det var virkelig på et hængende hår, at de fik ham ud, før der skete en overtænding af huset. Den nåede vi selvfølgelig at forhindre, fordi vi ankom umiddelbart efter. Så lige så hurtigt, det var overstået, lige så dramatisk var det sådan set, fortæller Søren Hückelkamp.

Brændeovn er synderen

Ifølge indsatslederen er det meget sandsynligt, at branden er opstået omkring brændeovnen og den askesuger, der har stået tæt ved. Brændeovnen stod dog i et rum med lukket dør, og derfor var det kun i dette rum, at der var synlige flammer. I resten af huset var der kraftig røgudvikling.

- Til at starte med lægger røgen sig oppe under loftet, inden den breder sig over det hele, og det er i det tidsrum, at det er lykkedes dem at komme ind og få ham ud. De kunne ligesom gå under røgen, forklarer Søren Hückelkamp.

DSCF7179
Foto: René Lind / Lind Foto

Nødbehandleren og de politifolk, der var inde i huset, er ikke kommet noget til under redningsaktionen. Den ældre mand er dog blevet fløjet til Rigshospitalet med den lægehelikopter, der blev sendt til stedet.

- Jeg kan ikke sige så meget om hans tilstand, men han har fået noget røg, som gør at han skal behandles på Rigshospitalet, fortæller Anders Dahl Nielsen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Indsatsleder: Stor ros til nødbehandler

Brandvæsnet er fredag formiddag stadig tilstede på adressen og er i fuld gang med efterslukningen.

quote Han har fået noget røg, som gør at han skal behandles

Anders Dahl Nielsen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi er stadig heroppe, og vi er ved at skille huset ad for at få slukket det sidste, siger Søren Hückelkamp.

Den endelige brandårsag skal fastslås af politiet, lige så snart brandvæsnet er færdige med efterslukningen.

DSCF7185
Foto: René Lind / Lind Foto

Søren Hückelkamp vil gerne sende en stor tak for, at nødbehandleren handlede så hurtigt.

- Stor ros til Region Sjællands nødbehandler, at han kunne handle på den måde, han gjorde. Det er bare så perfekt, som det kan være. Det er rigtig godt gået, og der er slet ingen tvivl om, at det har været afgørende, siger han.