239 km/t på motorvej - bilist står til at miste kørekortet, bilen og få en klækkelig bøde

En bilist blev lørdag fotograferet af en fotofælde, mens han kørte hele 239 kilometer i timen. Dermed træder reglerne om vanvidskørsel i kraft.

Sig farvel til kørekortet, bilen og en større kontant sum, der skal betales i bøde.

Det er mandag beskeden til en bilist, der i weekenden blev fotograferet af en fotovogn, mens han kørte på Vestmotorvejen ved Sorø med hele 239 kilometer i timen på et sted, hvor man maksimalt må køre 130.

- Det er fuldstændig vanvittigt at køre så stærkt. Det er langt, langt over, hvad der er tilladt, så den køretur kommer til at få meget alvorlige konsekvenser for føreren af bilen, siger lederen af færdselspolitiet, Søren Skotte fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Loven netop strammet

Færdselsloven er for nylig blevet strammet op for at ramme bilister, der som trafikanten her har kørt særdeles uansvarligt.

Politiet oplyser, at det var en bil produceret af Volkswagen, der kørte så stærkt, men kan i øvrigt ikke komme med detaljer om hændelsen.

- Vi har først lige identificeret føreren af bilen og har endnu ikke sigtet ham. Derfor holder vi lige informationerne om vedkommende for os selv, så han ikke når at slippe væk, siger Søren Skotte.

Han er dog ikke i tvivl om, at sagen vil udløse voldsomme konsekvenser for den bilist, der sad bag rettet.

- Stort set alt i straffeloven udløses her. Og ud over at vinke farvel til retten til at køre bil og skulle betale en stor bøde, så vil bilen jo blive beslaglagt af retten. Og så er det lige meget, hvis bil det egentlig er, vedkommende har kørt i. Det tror jeg, at nogen bliver overraskede over. Det er virkelig ikke længere lige meget, hvem man låner sin bil ud til. Skal den lånes ud, så skal man tænke sig godt om først, siger han.

Fire sager på én weekend

Sagen fra Vestmotorvejen var en af hele fire sager om vanvidskørsel i denne weekend, hvor bilen står til at blive konfiskeret. I en af sagerne forårsagede en 37-årig mand fra Præstø et trafikuheld, hvor han påkørte en traktor, der væltede. 

DSCF4163
Foto: René Lind

I en anden sag lørdag valgte en påvirket bilist at forsøge at flygte fra en rutinekontrol med politiet. Det udløste en dramatisk biljagt på Sydsjælland og Falster, hvor der blev kørt 150 kilometer i timen i en zone med en tilladt hastighed på 60, og hvor bilisten undervejs påkørte en patruljevogn og en civil bilist. 

Politiet har et stort fokus på vanvidsbilisme. 

- Der er meget fokus på dem, der kører på den her måde. Og nu har det jo også fået utrolige konsekvenser for dem, der kører sindssygt, siger Søren Skotte.

Han mener, det er positivt, at der er så meget fokus på fart.

- De fleste ulykker sker ved høj hastighed - og selv små hastighedsoverskridelser betyder, at det bliver farligt. Og det giver jo bare rigtig god mening, at det slår ud, når folk kører så vanvittigt. Det er jo en helt anden liga, end når hr. og fru Olsen bliver fotograferet for en begrænset forseelse. Det giver god mening, at det rigtig farlige også virkelig koster, siger han.