Vinderen i Smart Parat Svar er fundet

I dag løb landsfinalen i den landsdækkende paratviden-konkurrence, Smart Parat Svar, af stablen. Skolebørn fra Sorø endte på en flot tredjeplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens håb, Team Einstein fra Pedersborg Skole i Sorø, var med i landsfinalen i Smart Parat Svar. De var med i toppen helt til slut og ydede en formidabel indsats. Indtil sidste spørgsmål så det lyst ud for eleverne fra Sorø - men de svarede desværre forkert på et spørgsmål om en tv-julekalender.

Dermed blev det desværre ikke til en sejr i dag for Team Einstein, der måtte se sig slået til holdet The Smiles fra Morten Børup Skole i Skanderborg. The Smiles vandt konkurrencen blot tre point foran de skarpe 6. klasser fra Sorø, der måtte tage til takke med 10 point og en tredjeplads. 

Eleverne er rollemodeller

Team Einstein kvalificerede sig den 13. januar efter en hård konkurrence i Ringsted Kongrescenter mod skoler fra hele regionen. De kan derfor fortsat kalde sig regionale vindere af Smart Parat Svar.

De glade vindere kan fejre sejren i Sommerland Sjælland – præmien var nemlig en tur i den sjællandske forlystelsespark.

Smart Parat Svar er en quiz i paratviden, og der stilles spørgsmål til forskellige kategorier, som eleverne skal samarbejde om at svare på.

Quizzen er et samarbejde mellem Kulturstyrelsen, Danmarks børnebiblioteker og TV2 Regionerne. Den skal fungere som inspiration og skal præge danske skoleelever til at synes, det er sejt at læse og være god i skolen. Det er hensigten, at de deltagende elever skal fungere som rollemodeller for deres jævnaldrende rundt om i landet. 

Fik du ikke set Smart Parat Svar Landsfinalen –  så fortvivl ikke – du kan gense hele den spændende landsfinale fredag den 5/2 kl. 15.20 og søndag den 7/2 kl. 16.25.