¨

Unge talenter møder super-robot

Foto: TV ØST

60 unge talenter fra hele landet boltrer sig i disse dage på en robot-camp i Sorø. Her får de lov at arbejde med nogle de allerbedste robotter i verden.

NAO er verdens første følelsesbaserede robot. Og deltagerne på årets Robot-Camp i Sorø er de første danske skoleelever, der får lov at prøve kræfter med hende. I alt 60 unge talenter er strømmet til Sorø.

 

- Lige nu er de ved at forberede en udstilling. De har bygget på robotterne i to dage, og nu skal de vise resultaterne, fortæller Camp-ansvarlig Kristian Hoppe, der til dagligt underviser på Sorø Akademi.

Udstillingens primære publikum er skolelærere, som gerne vil følge med den seneste teknologi. Matematiklærer fra Vemmelev skole, Kaj Andersen, er imponeret over NAO, og ikke mindst over de unge talenter, der har programeret den til at kunne undervise en skoleklasse i matematik.

- Det er virkelig kreativt, sådan som de har programmeret den til skolebrug, siger han.

 

Men en NAO-robot er ikke en billig fornøjelse. De koster omkring 100.000 danske kroner.

- Sådan en robot er der nok ikke lige plads til i budgettet. Men det er da spændende at se, hvad der er for nogle muligheder, siger Kaj Andersen.

 

 

Også de unge føler sig inspireret af årets robot-camp. Andreas Olesen, der til dagligt studerer på Selandia, håber at arbejdet med robotter kan blive en del af hans fremtid.

- Jeg kunne godt tænke mig at kombinere det med rumteknologi, så jeg kunne arbejde med robotter til rum-missioner. Det lyder lidt overdrevet, men man kan jo altid drømme, siger han.

02:10 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App