¨

Turisterne er vilde med Vestsjælland: Sorø er højdespringer

Jens Müller er direktør for VisitVestsjælland og forklarer fremgangen for turismen i området med blandt andet et styrket samarbejde med hotellerne. Foto: TV ØST

Turisterne valgte Vestsjælland sidste år. Det er blandt andet et erhvervssamarbejde, der er grund til stigningen, mener VisitVestsjælland.

Storslåede skove. Søer og vandløb. Enestående udsigt og let tilgængelig.

Vestsjælland kan lidt af hvert, og det har turisterne opdaget.  

Det viser overnatningsstatistikkerne for det seneste år.

Det er steder, hvor man kan få en helt anderledes oplevelse end et mødelokale og en parkeringsplads

Jens Müller, direktør, VisitVestsjælland

Hele Danmark har oplevet en stigning i overnatninger på 1,6 procent. Men Vestsjælland topper stigningen med 7,4 procent.

Ifølge direktøren for VisitVestsjælland, Jens Müller, er det ikke kun ferieturisterne, der har fået øjnene op for de tre kommuner, Slagelse, Kalundborg og Sorø.

- De, der kommer her, er typisk erhvervsturister. Man vælger at holde sine møder herude i mere unikke omgivelser end i København. Hotellerne i København bliver hurtigere fyldt op med store konferencer, og priserne bliver også kørt lidt opad, så man vil gerne herud og få nogle unikke oplevelser, siger Jens Müller til TV ØST.

Har skabt netværk

Sorø er en absolut højdespringer i statistikkerne. For her oplevede man sidste år en stigning på 15,1 procent - og op mod næsten 85.000 overnatninger.

Et af de steder, der har oplevet den fremgang, er Hotel Comwell i Sorø. Det er et godt eksempel på et sted, hvor mange erhvervsturister vælger at afholde konferencer.

- Sorø Kommune har et hotel som det her (Comwell red.), Hotel Postgården og andre steder, som er nogle af de her unikke områder. Det ligger også tæt på motorvejen, og er let tilgængeligt, siger Jens Müller.

Men stigningen er også et resultat af et styrket samarbejde med fokus på stedernes kvaliteter, forklarer direktøren.

- Vi har skabt et netværk blandt de her erhvervspartnere - altså hoteller med de her unikke mødesteder. Det er, udover Comwell i Sorø også steder som Kragerup Gods og Saltoftehus, hvor man kan få en helt anderledes oplevelse end et mødelokale og en parkeringsplads, siger Jens Müller.

Læs også 2018 kan blive rekordår for turisme: 1,1 millioner krydstogtgæster på vej til Danmark

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App