Svagtseende får igen nyheder i Sorø

Lydavisen i Sorø, der lukkede i marts, er genopstået, og også denne gang er det frivillige kræfter, der står bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan svagtseende og blinde igen få oplæst de lokale nyheder fra Sorø.

Sorø Lydavis er nemlig startet op påny, efter at den i marts blev nedlagt på grund af mangel på abonnenter.

Avisen, som nu går under navnet 'Lydavisen i Sorø', er en båndet udgave af papiraviserne Sorø Avis, Dagbladet og Sjællandske, og planen er, at den fremover skal udkomme på cd hver onsdag.

Mod og lyst til at fortsætte

Det er 25 frivillige pensionister, der i dag sørger for, at 'Lydavisen i Sorø' bliver produceret og bragt ud til lytterne i kommunen. En af initiativtagerne er Birgitte Birkedal, der også sidder i avisens nye styregruppe.

- Abonnenterne gav udtryk for, at de var meget kede af, at de skulle undvære lydavisen, og så var vi flere, der også syntes, at vi havde mod og lyst til at fortsætte, netop fordi abonnenterne var så glade for den, siger hun.

Fik ikke det hele med

Selvom lydavisen kun holdt pause i en kort periode, skabte det alligevel problemer for avisens daværende abonnenter, da de ikke længere havde mulighed for at få de ugentlige lokale nyheder læst op.

- Det havde den konsekvens, at jeg ikke kunne følge lige så godt med i nyhedsstoffet fra Sorø. Jeg sad i stedet med min lup og forsøgte at læse noget af avisen, men jeg fik ikke det hele med, og det tog rigtig lang tid og var rigtig besværligt, siger Lis Kjær, der til daglig bruger lydavisen, fordi hun er svagtseende.