Spareforslag: Børnehaven skal holde ferielukket

I Sorø Kommune skal de have styr på budgettet for 2017. I alt skal der spares 5,3 millioner kroner på børn og undervisning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan blive svært at få passet Emma og Viggo i Sorø Kommune, hvis spareforslaget fra Børn og Undervisningsudvalget bliver vedtaget. Det skriver Sjællandske mandag.

Udvalget skal hente 5,3 millioner kroner i budgettet for 2017, og det betyder, at de kan blive nødsaget til at lukke børnehaven i sommerferien. Spareforslaget kan også gå ud over dagplejen og den rullende indskrivning på Ruds Vedby Skole.

Hvis Børn og Undervisningsudvalget vælger at lukke børnehaven én uge i sommerferien, så kan de hente 177.000 kroner, hvorimod de kan spare 342.000 kroner, hvis de lukker i to uger.

Der tages hensyn

Sorø Kommune bliver langt fra den første, der holder sommerferielukket, hvis forslaget bliver vedtaget på mødet i morgen. Flere kommuner holder allerede ferielukket i institutionerne. Når et forslag som dette er i spil, så er det fordi kommunen har erfaringer på området. De sidste tre uger af juli er der normalt ikke mange børn, der møder op i børnehaven, og derfor kan de lige så godt holde lukket.

Der vil dog heller ikke være tale om totallukning. Der vil være mulighed for at få passet sine børn, men børnene kan risikere at skulle passes i en anden børnehaven, end den de er vant til.

Hvis lukkeugen vælges til, så vil der være åben i en institution i både nord og syd. Her vil det være en institution som både tager imod børnehavebørn og vuggestuebørn.