Region Sjælland vil hjælpe KOL-patienter

I Region Sjælland har man netop lanceret et nyt værktøj, der skal hjælpe og støtte KOL-patienter igennem en svær hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

KOL-patienter skal tage kontrol over eget helbred.

Sådan lyder det fra Region Sjælland, der for nylig har iværksat en ny portal under navnet ’Helbredsprofilen’.

Portalen skal fungere som et hjælperedskab og give viden til mennesker, der til daglig lider af lungesygdommen KOL.

Få indsigt i sygdommen

’Helbredsprofilen’ indeholder information fra fagpersoner og andre KOL-patienter. Derudover tilbyder portalen en personlig kalender, som nuværende KOL-patienter kan notere deres oplevelser og erfaringer i.  

-  Helbredsprofilen er et helt nyt initiativ, som er til for at give KOL-patienter større mulighed for at få indsigt i sygdommen og dermed få et bedre liv, siger Uffe Bøtger, der er overlæge på Næstved Sygehus.

Selvom portalen kun har været i brug i ganske få uger, ser overlægen allerede gode muligheder i den.

- For mig er det en rigtig god nyhed til KOL-patienter. Det er et redskab, man kan bruge til noget, siger han.

Et liv med begrænsninger

Niels Thorvaldsen lider af sygdommen i svær grad. Han har kun en tredjedel af sin lungekapacitet tilbage og lever derfor et liv med begrænsninger. Helbredsprofilen giver ham mulighed for at udveksle erfaringer med andre og virker som et supplement til besøgene på sygehuset.

- Helbredsprofilen hjælper mig til at se og høre, hvordan andre har det, så jeg ikke er alene, og så giver den mig viden, og det er godt, for lægen er her jo ikke hver dag, siger Niels Thorvaldsen.