¨

Politikere står fast på køb af iPads

Foto: TV ØST

Skolerne i Sorø Kommune kan godt begynde at forberede sig på, at der kommer en lastbil med iPads. I hvert fald ser det ud til, at der er et urokkeligt flertal i

- It bliver jo en større og større del af vores hverdag, og det skal vi ruste vores børn og unge til, siger borgmester Ivan Hansen (S).
Idéen om atindføre iPads er lanceret for adskillige måneder siden.
Men lunken respons fra skolerne og økonomiske problemer i kommunen skabte tvivl om, hvorvidt det nu også var smart at poste 16,5 millioner i det lige nu.

- Pengene er sat af til formålet, og det skal de også bruges til. Det har høj prioritet, at vi får investeret massivt i it i folkeskolen, fastlår Ivan Hansen.

Han finder det forståeligt, at skolebestyrelserne har sine forbehold.

Det er forbehold, der primært går på, om det vil belaste skolens budgetter for meget, når iPads går i stykker, samt om det nu er det helt rigtige undervisningsmiddel. Eksempelvis har flere påpeget, at iPads ikke har noget tastatur.

- Jeg tror på, at det er noget, man kan tackle hen ad vejen. Vi vil i hvert fald også fremadrettet sætte penge af til investeringer i it, forsikrer Ivan Hansen.
Det er S og SF, der kommer til at bære beslutningen igennem. De borgerlige vil nemlig ikke stemme for, at man fra dag ét køber iPads til samtlige elever, lærere og pædagoger.

- Vi vil gerne vise respekt for de høringssvar, der er kommet. Skolerne føler, at der stadig er uafklarede forhold, siger Gert Jørgensen, gruppeformand for De Konservative.

Han siger, at også den økonomiske knibe er en god grund til at investere løbende over nogle år i stedet for i ét hug.

 

- Det kunne jo være, at man skulle starte med at udlevere til 0. til 6. klasse eller til udskolingen, siger Gert Jørgensen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App