Politiet skød mod tyvebande under biljagt - fire er varetægtsfængslet

Flere patruljevogne indledte vild biljagt, da en tyvebande forsøgte at stikke af med en møntautomat fra Nordea i Sorø. Fire personer er anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En biljagt efter et pengeskabstyveri mod Nordea på Storgade i Sorø udviklede sig mandag morgen voldsomt, da politiet trak pistoler og skød mod en varevogn.

Kort forinden var varevognen stukket af fra gerningsstedet, og under biljagten kørte den ifølge politiet bevidst ind i to
politibiler omkring Karslunde.

- Patruljevognene blev påkørt, og betjente skød herefter mod bildækkene i området omkring Pælestykkerne ved Karslunde.

Alligevel lykkedes det varevognen at slippe væk i første omgang, siger pressetalsmand Carsten Andersen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Under den videre biljagt kørte tyvene i varevognen på et tidspunkt mod køreretningen på motorvejen, men ved Ishøj
stoppede chaufføren og stak af. En anden mand blev anholdt i bilen, og politiet har også anholdt tre personer i en personbil. De stod tilsyneladende i ledtog med tyvene.

Pengeskabet, som er en maskine til at tælle mønter med, faldt under biljagten ud på motorvejen og skabte kortvarigt problemer, da flere bilister efterfølgende var ved at påkøre den.

Politiet har fortsat ikke afklaret, hvor mange skud betjentene affyrede i den tilspidsede situation.

- Det er også uvist, hvor de har ramt, men vi er ved at undersøge det, siger Carsten Andersen.

De fire anholdte blev mandag eftermiddag fremsat i grundlovsforhør i Næstved og er nu varetægtsfængslet frem til den 22. juli.

Den undvegne fra varevognen er stadig på fri fod.

Endnu en mand uden tilknytning til selve røveriet blev taget med på politistationen. Han blev anholdt, fordi han på motorvejen gik og samlede mønter op, der var faldet ud af pengeskabet.