Nyt frivilligcenter i Sorø

Et nyt frivilligcenter slog i dag dørene op I Sorø. Det er et center, der skal hjælpe frivillige organisationer i deres arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lone Lisborg er centerleder i det nye Frivilligcenter Sorø, som flytter ind i det gamle rådhus på Torvet. Tre dage om ugen vil hun tage imod frivillige med noget på hjertet.

Hun håber, at det kan blive et samlingspunkt for frivillige organisationer i Sorø.

- Det er et sted, hvor frivillige kan henvende sig og få hjælp til alt, lige fra hvis de har konflikter i deres i forening, til hvis de har brug for hjælp til at søge penge, eller hvis de har brug for hjælp til at finde flere frivillige eller få medlemmer ind i deres foreninger, siger Lone Lisborg.

Stort behov
I Sorø er der 200 frivillige foreninger. 65 af dem er foreninger med særligt fokus på socialt arbejde.

Med det nye center har de mulighed for sparring med andre foreninger, og de kan låne pladsen overfor Lones skrivebord til at arbejde med deres frivillige arbejde.

Computeren er også udstyret med et særligt program, der kan lave PR-materiale. Lone Lisborg har nemlig selv mange års erfaring med, hvad der skal til for at løfte en frivillig organisation

- Jeg brænder for det frivillige arbejde og det frivillige sociale arbejde. Jeg har selv været frivillig længe både indenfor det sociale felt men også i andre frivillige organisationer, siger Lone Lisborg.

Nysgerrige kiggede forbi
Selvom åbningen først fandt sted klokken 17.00, så var der allerede frivillige forbi kontoret tidligere på dagen.

- Nogle gange står folk lidt på bar bund, hvis de bliver grebet af en eller anden sag og tænker, her kunne jeg godt gøre en indsats, så er det rart at komme og snakke med ligesindede om, hvad gør I, og har I nogle gode ideer, siger Klaus Gylling, som er frivillig i Kræftens Bekæmpelses afdeling i Sorø.

Klaus Gylling mener, at frivilligcenteret bliver godt for Sorø

- Hvis man eksempelvis skal lave et arrangement, som man godt kunne være tre-fire frivillige organisationer om, så plejer man selv at skulle stå med det. Der håber jeg, at frivilligcenteret kan gå ind og hjælpe med at formidle kontakter og samarbejde organisationerne i mellem, siger Klaus Gylling.

Åbner fra i morgen
Frivilligcenter Sorø åbner i morgen. De vil holde åbent tre dage om ugen. Men Lone Lisborg understreger, at hun gerne kommer ud til foreningerne uden for åbningstiden.

Åbningstider:
Mandag fra 10.00- 12.00
Onsdag fra 17.00- 20.00
Torsdag fra 13.00- 16.00