Ny dyregravplads

Områdets første gravplads for dyr er netop åbnet ved Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Ideen til et sidste hvilested for kæledyr fik Gorm Christensen, da han i foråret hørte, at Sjællands eneste dyregravplads på Amager var ved at være fyldt.

- Jeg tænkte, at vi har jorden, og så laver vi det her sted, hvor folk kan få en kvadratmeter eller to til at lave deres eget lille gravsted, hvor de kan mindes deres kæledyr, siger Gorm Christensen.

Det, der nu er Sjællands andet gravsted for kæledyr, ligger i Kirke Flinterup lidt uden for Sorø. Det har krævet nabohøring og grundvandsmåling at få tilladelsen, men gravpladsen står altså nu klar til de første dyr. Og selv om det koster mellem 175 og 375 kroner at få en gravplads og årsgebyret er mellem 300 og 450 kroner, tror Gorm Christensen nok dyrene skal komme.

- Det koster jo også noget, hvis dyrlægen skal skaffe sig af med dyret. Og så har folk det med dyr som med børn, især de folk, der ikke har børn, så jeg er ikke bekymret, siger han.

Og noget tyder på han har ret. Ifølge en artikel i Kristeligt Dagblad bruger folk i dag flere penge på deres husdyr end før i tiden. Og så modtager Gorm Christensen breve fra folk, der synes godt om hans initiativ.


Nyhedsoverblik