Nets advarer: Pas på falske mails

Peter Mortensen fra Stenlille modtog mandag en mail, der bad ham sende et billede af sit nøglekort. Nets advarer mod at følge opfordringen i de falske mails.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En falsk mail fra NemId florerer rammer i øjeblikket indbakkerne på forskellige mailadresser, og det får Nets til at advare mod de falske mails.

- Det seneste halve år har vi oplevet, at folk har modtaget de her mails, som vi betragter som phishingmails, hvor man absolut ikke skal klikke på de links, der følger med, siger Søren Winge, kommunikationschef i Nets.

Så autentisk ud

En af dem, der har fået en af de falske mails, er Peter Mortensen fra Stenlille. Mandag morgen tikkede en mail fra NemId ind, og den forargede Peter Mortensen.

- Jeg synes, det er her er meget nederdrægtigt. Den ser virkelig autentisk ud, og jeg tror, mange kan blive fristet til at klikke på linket i den, fortæller han.

Alarmklokkerne ringede

Mailen beskriver, hvordan NemId ved en fejl er kommet til at deaktivere en masse nøglekort, og hvis man vil have kortet genaktiveret, så skal man blot følge linket, indtaste de nødvendige oplysninger og uploade et billede af sit nøglekort, så alle koderne på det kan ses. Selv om det i Peter Mortensens øjne i første omgang virkede som en autentisk mail, klikkede han sig ikke videre.

- Jeg er altid meget skeptisk over for den her type mails, og alarmklokkerne ringede, fordi NemID aldrig ville kontakte folk på den her måde. De ville formentligt sende et rigtigt brev, hvis der var et problem. Derudover stod der Kaere i stedet for Kære, og det var sammen med mailadressen også med til, at jeg tænkte, at den var falsk, forklarer han.

I Nets understreger Søren Winge, at man aldrig skal indscanne sit nøglekort, og kommer man alligevel til at klikke på et link som det i den falske mail, skal man se at få spærret sit nøglekort. Peter Mortensen har meldt sagen til politiet.

Her kan du læse mere om, hvad du gør, hvis du modtager en falsk mail fra NemId.