¨

Naturpark et spadestik nærmere åbningen

Foto: TV ØST

Parnas Natur & Aktivitetspark i Sorø kom tirsdag et spadestik nærmere en realisering. Trods silende regn var der stor glæde over endelig at komme i gang.

Endelig! Fristes man næsten til at sige, da der tirsdag blev taget første spadestik til Parnas Natur & Aktivitetspark. Planerne har været længe undervejs, og så på et tidspunkt ud til at blive bremset af Danmarks Naturfredningsforening, men de droppede deres indsigelser, og nu bliver parken en realitet.

Det er Susanne og Peter Knudsen, indehavere af Knudsen Holding ApS, der har finansieret projektet, men Niels Aalbæk Jensen er idemanden bag. Alle tre nærer nære følelser til området og det gamle Parnas, som Niels Aalbæk Jensen kunne fortælle til de fremmødte i sin tid var Sjællands største traktørsted med plads til 1200 siddende gæster.

Kajakker og mountainbikes

Nu bliver der igen liv på den gamle grund, der skal huse en stor pavillon, som skal være omdrejningspunktet for aktivitetsparken. Planen er, at den skal indeholde et naturlegeland, en anløbsbro med søbad, udlejning af kajakker, kanoer og mountainbikes. Samtidig er der planer om at genskabe nogle af de gamle traditioner fra Parnas' storhedstid, hvor folk samledes på stedet pinsemorgen og til Sankt Hans.

Læs også: Naturforening dropper klage over aktivitetspark

Per H. Larsen, der er administrerende direktør i Knudsen Holding ApS, bød gæsterne velkommen og indledte turen rundt på grunden, inden Niels Aalbæk Jensen tog over og forklarede, hvad der skal være de forskellige steder.

Seks millioner kroner fattigere

Peter Knudsen havde fået æren af at tage det første spadestik, men han overlod spaden til manden med ideen til den nye park, og mente, at det var på sin plads, at Niels Aalbæk Larsen gravede for, når nu

- Det er sådan, at der nogen mennesker, der er tossede nok til at tro, at de kan forandre verden, men det er altså dem, der gør det. Så derfor vil jeg godt bede Niels om at tage det her spadestik. For uden Niels så havde jeg ikke været seks millioner kroner fattigere, og uden Niels var der overhovedet ikke kommet noget Parnas op at stå, for det er Niels, der har kæmpet, så i stedet for, at det er Sanne og jeg, der skal stå og tage det her spadestik, så vil jeg gerne bede dig om det Niels, lød det fra Peter Knudsen i regnvejret ved søen.

Håbet er, at parken kan åbne til oktober i år.

Her kan du se video fra spadestikket tirsdag:

04:57 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App