Mand fængslet i fire uger for dobbeltdrab på kvinder

39-årig mand nægter sig skyldig i drab, men erkender dødsvold mod to kvinder i Ruds Vedby og Kundby fredag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Clock15. nov 2019, kl. 19:15
Artiklen er opdateret, efter at manden er blevet fængslet i fire uger.

En 39-årige mand er i et grundlovsforhør ved retten i Næstved blevet fængslet frem til den 12. december, sigtet for at have dræbt to kvinder i Ruds Vedby og Kundby fredag morgen. 

Manden nægter sig skyldig i drab, men erkender i begge tilfælde at have begået vold med døden til følge. 

Trods protester fra den fremmødte presse valgte dommeren at lukke dørene efter oplæsningen af anklageskriftet efter ønske fra anklager Susanne Bluhm.

- Det er min opfattelse, at der er særligt begrundet mistanke om, at du i hvert fald har begået vold med døden til følge, idet du har erkendt.

- Du har selv ringet til politiet efter hver episode, og du har meldt dig selv, siger dommer Anders Martin Jensen ved grundlovsforhøret ifølge Ritzau. 

Familiær relation

Den 39-årige mand er sigtet for før klokken 04.25 at have slået en 31-årig kvinde ihjel i Ruds Vedby med flere knivstik.

Dernæst tog han ifølge sigtelsen mod øst til Kundby, hvor han før klokken 05.47 stak en 35-årig kvinde ihjel.

Artiklen fortsætter under videoen.

Politiet var fredag massivt til stede i Kundby.

Gerningsvåbnet var også i dette tilfælde en kniv, mener anklageren. Det er endnu uvist, hvad mandens motiv skulle være til forbrydelserne.

På et pressemøde fredag middag fortalte politiet, at manden havde en nær familiemæssig relation til de dræbte kvinder. Ifølge TV2 boede manden med den ene af kvinderne i Ruds Vedby, som han havde børn sammen med, hvilket politiet ikke har bekræftet.

Talte med politiet

Omkring klokken 04.30 ringede manden selv til politiet og fortalte, hvad han havde foretaget sig på adressen i Ruds Vedby.

Politiet forsøgte at få manden til at forlade adressen og komme ind på politistationen, men mistede forbindelsen. Da politiet igen talte med den mistænkte, sagde han, at 'der er sket noget nyt'. Efterfølgende meldte manden sig på politistationen i Holbæk.

Manden har ikke før været involveret i alvorlig kriminalitet. De pårørende til de dræbte kvinder er underrettet.

Efterforskningen bliver forankret i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, mens Midt- og Vestsjællands Politi vil bistå med efterforskningen.

 
  Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST