Kritik af sikkerhedsforanstaltning.

En ny sikkerhedsforanstaltning på Elmebjergvej i Sorø møder stor kritik. Borgerne mener simpelthen, at den er livsfarlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To rækker af betonklodser adskiller cykelsti fra kørebane, på broen over motorvejen på Elmebjergvej i Sorø. Og det, er der mange der er utilfredse med.

- Jeg synes, det er en nærmest livsfarlig løsning. Der har været mange løsninger gennem tiderne, som jeg mener kunne opfylde det her behov, uden de risici der er ved det her, siger Bjørn Christensen fra Sorø.

Ifølge ham, og mange andre, er det kun et spørgsmål om tid, før det går galt, og nogen rammer betonklodserne.

En knallert vil vælte, det er der ingen tvivl om. Og så kan man tænke sig til hvor galt det kan gå. De kan måske ryge ud på kørebanen i forbindelse med at de vælter. Og en bil kan jo blive afsporet, siger Bjørn Christensen.

Vejdirektoratet havde i første omgang sat lys op, for at man bedre kunne se betonklodserne. Men de blev taget ned fordi broen rystede for meget. De frygtede at lysmasterne ville vælte. Siden da har der været mørkt. Det bliver nu ændret.

- Vi gør det en af de nærmeste dage, forhåbentlig i morgen eller måske allerede i dag, at vi sætter nogle gule blink op i de skillerabatter hvor de nævnte betonklodser er, siger Peter Simonsen, programleder i Vejdirektoratet.