Kagerulle binder Stenlille og Dubai sammen

I Stenlille er kagerullen blevet opskriften på en eksportsucces. Årligt sendes 60.000 kageruller ud på en længere rejse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er langt fra Stenlille til Dubai og Sydney, men så gammeldags et køkkenredskab som en kagerulle binder det hele sammen. Den lille trævirksomhed Orebo er landets største kagerulleproducent og producerer 80.000 kageruller årligt.

Trefjerdedele af virksomhedens kageruller eksporteres til lande som Canada, Australien og Dubai.

Fem år
Orebo har eksisteret i snart 125 år, men kagerulleeventyret startede for bare fem år siden. I dag udgør kagerulleproduktionen en fjerdedel af virksomhedens samlede produktion. Den hurtige fremgang kom bag på den administrerende direktør, Ole Rebien.

- Jeg er meget overrasket over udviklingen. Da jeg for fem år siden kom og fortalte, at vi skulle producere 80.000 kageruller om året, så grinede medarbejderne bare, siger han.

Men medarbejderne fik ikke lov til at grine ret længe.

- Ja, vi tænkte også over, hvor alle de kageruller blev af, siger medarbejder Svend Erik Larsen.

Mål nået
I dag har Ole Rebien nået sit mål. Virksomheden producerer 80.000 kageruller. Og trefjerdedele af produktionen ryger ud af landet.

Tyskland er virksomhedens mest sulte marked. Og generelt er direktøren glad for udviklingen.

- Jeg er meget glad for den positive overraskelse. Det er blevet noget helt andet at bage kage i dag.
Kagerullen er blevet et helt andet begreb for mig nu, siger han.

Fremadrettet satser virksomheden på at komme ind på det britiske marked. Men på hjemmefronten er det konen, der styrer kagerullen – især når julesmåkagerne skal bages, når den tid kommer.