Kærestepar fængslet for drabet i Dianalund

Ungt kærestepar varetægtsfængslet i fire uger i Næstved for drab i Dianalund. Begge nægter drab, men manden indrømmer, at han skød 33-årig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et ungt kærestepar blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Næstved for drabet på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen, der blev skudt på åben gade i Dianalund. Begge nægter sigtelsen for drab, men manden erkender, at han skød den 33-årige. Det var bare ikke meningen at slå ham ihjel, har han forklaret.

De to første uger skal den 20-årige kvinde og den 23-årige mand sidde i isolation. Politiet leder stadig efter den mand, der kørte flugtbilen fra Dianalund efter nedskydningen søndag aften, siger vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen fra Sydsjællands Politi.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre. Derfor må Sydsjællands Politi ikke referere fra retsmødet, men om motivet siger Johannes Skree-Lassen:

- Et sammensurium af gammel gæld, grimme ord til hinanden og jalousi.

Kvinden har tidligere været kæreste med Kenneth Helbæk Kristensen. Hans svoger siger til sn.dk, at kvinden skyldte sin tidligere kæreste 11.000 kr., og at gælden var motivet til drabet.

- Kenneth havde lånt Louisa 11.000 kroner til tatoveringer og smykker. Dem ville han have tilbage på en pæn og høflig måde, og han ville gerne lave en afdragsordning, siger svogeren, Jesper Nyby.

Efter en dramatisk eftersøgning blev den 20-årige Louisa og hendes ven tirsdag eftermiddag anholdt i et sommerhusområde i Nykøbing Sjælland.

 

/ritzau/