Juice-firma vil anke gigantisk dom

Dommen er alt for hård, mener sunprojuice.dk, der i går blev idømt en kæmpe bøde og konfiskation efter at have blandet frugtkoncentrat op med billigere juice.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, at det er en uhyre hård dom. Der er slet ikke faldet lignende domme i samme størrelsesorden før. Og retten har jo simpelthen bare fulgt anklagerens påstande.

Sådan lyder kommentaren fra Erik Würtz Knudsen, der er administrerende direktør i sunprojuice.dk, til TV2 ØST. Kommentaren er hans første, efter selskabet i går blev idømt en historisk hård dom for at have blandet billig æblejuice i frugtkoncentrat.

Hård dom skal ankes

Han fastslår nu, at selskabet vil anke dommen.

- Bøden er udregnet efter den besparelse, som Retten i Næstved mente, at vi havde ved at putte æblejuice i produkterne. Men den tager ikke højde for, at vi solgte varerne billigt, og havde en langt lavere indtjening på produkterne, siger Erik Würtz Knudsen.

Han mener, at retten har misforstået sagens sammenhæng.

- Vi har blandet æblesaft i produkterne. Det har vi ikke lagt skjul på. Og det er derfor, at vi har kunnet sælge dem så billigt. Sagen er bare, at vi ikke har solgt til supermarkederne. Vi har solgt business til business, og her gælder andre regler, siger Erik Würtz Knudsen.

Her er der nemlig ingen krav om, at selskabet skal oplyse, hvad produkterne er sammensat af, siger han. På den måde var det altså ikke i modstrid med reglerne, at foreksempel blåbær-koncentrat indeholdt op mod 40 procent æblejuice.

Virksomhed risikerer lukning

Erik Würtz Knudsen slår fast, at en stadfæstelse af dommen i landsretten vil betyde, at sunprojuice.dk lukker sin forretning.

 - Vi har slet ikke de penge, som dommen siger, at vi skal betale, siger han til TV2 ØST.

Erik Würtz Knudsen understreger, at han kun taler på sunprojuice.dk’s vegne. Han udtaler sig derfor ikke om dommen over selskabets tidligere direktør, Jens Michael Ferdinand, der fik en betinget dom på 4 måneders fængsel for sin rolle i sagen.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere