Hundredvis af stærekasser på vej

Om få år bliver det mere end almindelig svært at slippe afsted med at køre for stærkt. Et politisk flertal på Christiansborg betyder nemlig nu, at de såkaldte stærekasser - så at sige - bliver almindelige i enhver provinsby

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et år er 6 fotofælder blevet testet på de danske landeveje - fire af dem her i vores landsdel.

Og det er gået så godt, politikerne nu er klar til at sætte dem op permanent. Og i løbet af få år vil op mod 1.000 automatiske fotofælder være spredt over hele landet.

- De er så effektive, at vi skal have bredt dem ud til hele landet i hundredevis. Og det vil ikke komme bag på mig, hvis der er 1.000 stærekasser om nogle år, siger Venstres trafiksikkerhedsordfører Karsten Nonbo.

En af de småbyer, som kan få en stærekasse ved bygrænsen er Haverup tæt på Sorø. I Haverup tæt på Sorø ligger husene langs en lang lige landevej. Men man må kun køre 50 kilometer i timen.

- Der er mange, der kører igennem med 70, 80 og helt til 100 kilometer i timen, siger Henrik Henriksen

Et politisk flertal vil nu hjælpe borgerne i de småbyer, som plages af ræsende biler.

- Danskerne kører stærkt mange steder, men især der hvor landevejen krydser mindre landsbyer. Der kan være mennesker på vejen, og så har vi dødsulykkerne, siger Magnus Heunicke, som er socialdemokraternes trafikordfører.

Færdselspolitiet ser, at det nogen gange er hver anden billist, der kører for stærkt, når de laver fartkontroller.

- Det er voldsomt, når man tænker på, hvor mange biler der kører igennem en by om dagen, siger vicepolitikommisær Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han hilser stærekasserne velkomne på landevejene.