Højesteret: 0 kroner til invalid fabriksarbejder

Kvindelig arbejder på fabrik i Sorø får ingen erstatning. Retslægerådet kan ikke med sikkerhed afgøre at det var arbejdet, der invaliderede kvinden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter ni års ensformigt arbejde med at samle millionvis af hætter til spraydåser endte en kvindelig fabriksarbejder på førtidspension. Men hun får ikke en krone i erstatning. Det står klart efter dom i Højesteret, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Kvinden blev livsvarigt invalideret som 29-årig. Arbejdstilsynet og BST har tidligere fastslået, at hendes arbejde var skadeligt for sundheden. Men Retslægerådet mente kun, det var "sandsynligt", at hendes tab af erhvervsevne skyldes jobbet.

Derfor blev hendes tidligere arbejdsgiver Baxenden Scandinavia i Sorø frifundet og slap for at betale erstatning på 1.036.000 kroner.

- Bevisbyrden bliver alt for tung at løfte, fordi Retslægerådet skal udtale sig med absolut sikkerhed. Det er helt urimeligt, at det skal være så svært at få erstatning. Jeg håber, at dommerne frem over vælger at vægte beviserne anderledes, siger advokat i 3F Jena Juul Holm.