Her sagde de ja: Bydel i Sorø ærgrer sig dagen derpå

På Frederiksberg i Sorø er man ret så anderledes stemt overfor gårsdagens afstemning om forbeholdet. Hele 54,2 procent stemte nemlig ja, og skilte sig markant ud fra resten af regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vælgerne på Frederiksberg i Sorø ærgrer sig efter torsdagens nej i afstemningen om retsforbeholdet i EU.

I modsætning til resten af regionen satte de fleste indbyggere i bydelen nemlig deres kryds ved et ”ja” i folkeafstemningen. Hele 54,2 procent.

- Jeg synes, det var ærgerligt for Danmark, fortæller Lilli Duedahl, som er en af de vælgere, der gerne havde set Danmark nærmere sig EU yderligere.

I resten af regionen lød dog et stort, rungende nej til det.

- Jeg stemte efter min overbevisning, og det har ikke noget med partipolitik at gøre. Jeg synes bare ikke, vi skal gamble med det her, vi skal passe på Danmark og det gør vi allerbedst i fællesskab, siger Poul-Jørgen Larsen, der bor på Frederiksberg i Sorø.

Ifølge en valgforsker er der ved folkeafstemninger om EU altid enkelte lommer, som skiller sig ud fra resten af deres geografiske område i forhold til hvor, de sætter deres kryds.

- Det er primært fordi, der er en højere indkomst i nogle af de dele af Sorø og en højere uddannelse og vi ved, at folk med højere uddannelse er mere glade for EU, siger Jonas Hedegaard Hansen fra Københavns Universitet. 

I alt stemte 2.790 personer på valgstedet på Frederiksberg i Sorø.