Grønt lys til nedrivning af Ingemanns huse

Byrådet i Sorø Kommune har stemt for, at to små huse ved Sorø Akademi må rives ned. Husene har tilhørt digteren B.S. Ingemann og ligger ved Sorø Akademi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø byråd gav onsdag grønt lys til, at to små, gule huse ved Sorø Akademi kan rives ned.

- Vi har givet tilladelse til at rive husene ned, fordi de som sådan ikke har nogen funktion, og der er fare for, at de styrter sammen. Hverken Kulturstyrelsen eller Bygningsstyrelsen har fundet grund til at frede dem, og så gør vi det heller ikke, siger Jens Nygaard (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune. 

Nedrivning har skabt splittelse

Planerne om at nedrivning af husene har skabt splittelse i lokalområdet. Det er Sorø Akademi, som har søgt om tilladelse til at rive husene ned, fordi de er faldefærdige.

Men det har mødt modstand fra Sorø Bevaringsforening, som mener, at husene har historisk betydning og derfor er bevaringsværdige.

Den kendte digter i Sorø

B.S. Ingemann boede ved Sorø Akademi fra 1822 til sin død i 1862. Han arbejdede som lektor i dansk og litteratur, og i en overgang var han også rektor på akademiet. Han har skrevet en stribe kendte salmer blandt andet Lysets Engel, I Østen Stiger Solen Op og Dejlig er Jorden.