Forældre uden indflydelse i fodboldklub

Hvis børnespillerne i fodboldklubben Sorø Freja vil have indflydelse, skal de selv møde op og stemme til generalforsamlingen. Forældre bliver nægtet adgang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Modsat de andre store idrætsforeninger i Sorø Kommune tillader Sorø Freja nemlig ikke, at forældre til klubbens medlemmer stemmer på vegne af deres børn.

De færreste 6-årige møder alene frem til en generalforsamling for at lytte til formandens beretning og vedtægtsændringer. Derfor er det i de fleste andre idrætsforeningen sådan, at forældrene kan møde som barnets stemme. Sådan er det bare ikke i Sorø Freja. Det skete for to forældre ved den seneste generalforsamling, skriver DAGBLADET Ringsted.

Derfor kan forældre ifølge klubbens gældende vedtægter blandt andet ikke blande sig i, hvad kontingentkronerne går til.

Faktum er imidlertid, at klubbens kanaliseret stort set hele ungdomsafdelingens overskud over i dame- og seniorafdelingerne, som har et samlet underskud på små 196.000 kroner.

Klubbens formand, Niels Urban Hansen, lover dog, at der vil blive lavet om på tingene. Han lover, at arbejde for bedre forhold for ungdomsspillerne, og så vil han gerne være med til at give forældrene stemmeret.

- Hvis der kommer et forslag til bestyrelsen om, at forældre skal kunne stemme på vegne af deres børn, er det noget, som bestyrelsen vil bakke op om, lover Niels Urban Hansen.