Fik håndboldmål over sig: 14-årig har det godt igen

14-årige Matias Lynge Jensen, der for seks uger siden fik et håndboldmål ned over sig, er nu kommet sig så godt oven på ulykken, at han i dag er klar til skolestart igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 1. december var en skæbnesvanger dag for 14-årige Matias Lynge Jensen, da han blev slået bevidstløs af et mobilt håndboldmål, der væltede ned over ham. I flere døgn svævede han mellem liv og død, men nu er han kommet sig så godt oven på den alvorlige ulykke, at han i dag var klar til at begynde sin hverdag på Stenlille Skole igen. Det skriver Sjællandske.

- Det er kedeligt at være herhjemme nu. Jeg vil gerne være sammen med mine kammerater, siger Matias Lynge Jensen til avisen.  

Familiens mareridt

Matias Lynge Jensens mor, Heidi Lynge, fortæller til Sjællandske, at hendes søn altid har været en meget aktiv og frygtløs dreng, der ofte kommer til skade. Det er derfor ikke usædvanligt, at hun bliver ringet op af skolen med nyheder om nye skader. Det gik dog hurtigt op for hende, at ulykken for seks uger siden var anderledes og mere alvorlig.

Matias Lynge Jensen var blevet slået bevidstløs, fordi han havde grebet fat i overliggeren på et håndboldmål, der ikke havde været låst fast. Han faldt ned på gulvet, og håndboldmålet fulgte efter og landede oven på hans hoved.

- En halv times tid, før vi nåede Rigshospitalet, ringede min datter til mig, og hun var meget ked af det og bange. Der var også en læge, som ringede, mens vi kørte. Han sagde, at Matias havde tre kraniebrud og fire punktblødninger i hjernen. Det var nok der, jeg for alvor blev klar over, at vi kunne miste Matias, fortæller Heidi Lynge til Sjællandske.

Slap nådigt

Matias Lynge Jensen lå i koma i tre døgn, men han er sidenhen kommet sig rigtig godt, selvom han stadig er mærket af ulykken både fysisk og mentalt.

Han skal passe på med ikke at anstrenge sig for meget, og det betyder blandt andet, at fodbolden er blevet lagt midlertidigt på hylden, og at han kun må spille elektroniske spil én time om dagen. Timerne foran tv’et skal også begrænses.

- Matias har hovedpine indimellem og bliver hurtigt træt. Han kan heller ikke høre på det venstre øre. Men nu tænker jeg, at hvis det er de eneste problemer, så er han - og vi - sluppet nådigt fra den her ulykke, siger Heidi Lynge til Sjællandske.