Farlige træer langs vejene

OPDATERET: Langs Fulbyvej ved Sorø står masser af træer langs kørebanen. I går blev endnu et af træerne torperederet. Naboer frygter for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Redigeret d. 23/7 med oplysninger om den unge mands død.

En 25-årig mand er omkommet, efter at han lørdag eftermiddags kolliderede med et vejtræ, efter han mistede herredømmet over sin bil. Det skete efter lægerne i dagevis havde forsøgt at redde mandens liv.

Det er langt fra første gang, at bilister kolliderer med vejtræer langs Fulbyvej ved Sorø, og det får nu beboere til at kræve handling.

- Det er modbydeligt. Det er jo ikke første gang, det sker. I de fire år vi har boet i huset, der er der sket fire ulykker. Det er faktisk ret ubehageligt. Man ved aldrig, hvad man kommer hjem til, siger Carina Jensen, der bor halvanden hundrede meter fra, hvor ulykken i går skete.  

Flere ulykker

Inden for de seneste to måneder har der været to episoder, hvor bilister har torpederet et af de mange vejtræer langs Fulbyvej. I juni ramte to kvinder for eksempel direkte ind i et af træerne. 

- Vi ser desværre denne slags ulykker indimellem. Det gør vi. Og rammer man et træ med høj hastighed, så kan det få alvorlige konsekvenser, siger Søren Østervig, der er Vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Overholder ikke anbefalinger

Ifølge vejdirektoratet kan det udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis træer er placeret for tæt på kørebanen. Vejdirektoratets egne anbefalinger lyder på, at trænerne ved en vej som Fulbyvej, hvor man må køre 60 km/t, skal placeres minimum fire meter væk fra vejbanen. Alle de træer som TV2 Øst i dag målte, stod under en meter fra kørebanen langs Fulbyvej og kan altså dermed udgøre en sikkerhedsrisiko.

Iværksætter undersøgelse

Fulbyvej er ejet af Sorø Kommune. Kommunen iværksætter nu en undersøgelse, der skal klarlægge, hvor farlige forholdene er på vejen.

-        I første omgang vil jeg afvente en analyse fra vores fagfolk. Det synes jeg, at vi skal have nogle professionelle til at kigge på, før jeg som politiker kommer med et bud, siger Formand for Teknik – og Miljøudvalget i Sorø Kommune, Linda Nielsen.

Bredere vej

Det vides endnu ikke, om træerne bliver fjernet. Men Carina Jensen har et ønske:

-       Træerne skal i hvert fald længere ud. Vejen skal gøres bredere, siger hun.