¨

Epilepsihospitalet og regionen forhandler igen

Foto: TV ØST

Kolonien Filadelfia og Region Sjælland er gået i gang med at samle stumperne op efter de forhandlinger, der brød sammen for 10 dage siden.

Det sker efter et møde i Indenrigs- og sundhedsministeriet i går, hvor de to parter var indkaldt sammen med en repræsentant for Danske Regioner.

- Alt tyder på, at ministeriet giver det her høj prioritet. Vi har aftalt, at regionen indkalder til et møde, og beskeden fra ministeriet var, at det skal gå stærkt, siger Flemming Christensen, direktør for Kolonien Filadelfia til DAGBLADET Ringsted.

Han fortæller, at han tolker ministeriets udmeldinger som, at de langtidssyge på kolonien ikke længere skal være en del af fritvalgsrammen. Men han siger også, at det i sig selv ikke er nok til, at epilepsihospitalet kan køre videre.

- Nej, det er kun en delhjælp. Det, vi mere skal have, er en bedre definition på, hvad der hører ind i rammen på de 74 millioner, siger Flemming Christensen.
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) deltog ikke selv i mødet.

Han skriver dog i en mail til DAGBLADET Ringsted, at han holder situationen under tæt observation.

- Jeg er glad for, at parterne nu arbejder med samme mål for øje, nemlig at epilepsihospitalets virksomhed skal fortsætte inden for klare faglige og økonomiske rammer, lyder det fra Bertel Haarder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App