¨

Epilepsi-afdeling er reddet

Foto: TV ØST

Der bliver alligevel behandling til udviklingshæmmede epilepsi-patienter på Filadelfia i Dianalund. Behandlingsstedet havde ellers varslet en lukning på grund af pengemangel. Men efter en pengeindsprøjtning fra staten, kan afdelingen nu alligevel køre videre.

Steen Sommermarks datter Cecilie er en af de udviklingshæmmede epilepsiramte, der fra tid til anden har behov for den specialiserede behandling, der tilbydes på afdelingen Havehuset på Filadelfia.
Hyppige anfald og tilbagefald gør, at det har stor betydning for hendes far, at dørene til Havehuset også i 2012 vil være åbne.

- For Cecilie betyder det, at hun kan få så trygge rammer, som overhovedet muligt under en indlæggelse, og for os betyder det meget at Cecilie er tryg, og at hun får den rette behandling, fortæller Steen Sommermark.

Bestyrelsen på Filadelfia besluttede på et møde i går, at afdelingen, der har plads til de mest svage patienter, får lov til at fortsætte. Det er en pose penge sat af til Filadelfia på finansloven, der gør det muligt.
Men de 25 mio. kroner fra staten i 2012 er ikke nok til, at Filadelfia kan fortsætte uforandret. Ungdomsafdelingen ligger allerede stille, og patienterne bliver fordelt på andre afdelinger. Også 60 stillinger vil stadig falde fra.

- Vi er meget glade for, at Havehuset er genopstået, og at der er sikret en behandling af de udviklingshæmmede med epilepsi, som er den gruppe, der er sværest at behandle i Danmark.. Men vi er stadig bekymret for nedskæringerne, og fra foreningens side vil vi stadig følge det rigtig tæt, siger Lone Nørager Kristensen, som er formand for Dansk Epilepsiforening.

Også bestyrelsen vedkender, at patienterne vil opleve nedskæringerne.

- Det vil kunne mærkes ved, at vi måske prøver at behandle flere ambulant og arbejder på at forkorte indlæggelses-perioden - og der er klart noget at hente, mener Ole Glahn, som er næstformand i bestyrelsen for Filadelfia.

02:20 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App