Endnu et fnatudbrud: To elever fra Sorø ramt af norsk skorpefnat

Endnu et fnatudbrud har ramt vores område. På Frederiksberg Skole i Sorø har to elever været ramt af norsk skorpefnat i juleferien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I midt-december blev elever på fire skoler i Næstved og én i Vordingborg smittet med fnat, nu har hudsygdommen ramt endnu en skole.

På Frederiksberg Skole i Sorø har to elever fra samme klasse været ramt af norsk skorpefnat i juleferien.

- Vi blev kontaktet i fredags af en forælder, så det var først der, vi fandt ud af det. Eleverne var færdigbehandlede på det tidspunkt, siger Ole Kristensen, skoleleder på Frederiksberg Skole.

Smitten fandt sted hen over julen, og det er muligvis derfor, at skolen har været heldig og ikke oplevet andre fnat-tilfælde end de to.

- Lægen fortalte os, at fnatmider kun kan overleve 36 timer uden kontakt, så selv efter en weekend får man dem udryddet. På den måde har vi været heldige, at det er sket i ferien, siger Ole Kristensen.

Ingen panik

Efter skolen blev gjort opmærksom på fnat-udbruddet fredag, tog de mandag kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre sig, at de tog korrekt hånd om smitten.

- Udover at informere skolens forældre, som vi allerede havde gjort, var der ikke noget at gøre. Styrelsen signalerede stor ro på og gjorde os opmærksomme på, at det ikke var noget livsfarligt, siger Ole Kristensen.

Skolen tager derfor sagen med ro, samtidig med man opfordrer forældre til at holde øje med om ens børn får udslæt eller røde pletter.

- Men der er ingen panik på overhovedet, og det var også det, styrelsen sagde til os. At vi sådan set bare skulle slappe af, siger Ole Kristensen.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed kan man ikke sige noget om omfanget af fnat-smitte i regionen.

- Det er ikke noget, vi har et overblik over her hos os, for der er ikke anmeldelsespligt, når det kommer til fnat. Det er ikke alle, som vælger at ringe til os, når der har været et udbrud, fortæller presserådgiver Line Emilie Fedders.

HVAD ER FNAT?