¨

Elever løber mod kræft

Foto: TV ØST

Fredag stod hele Stenlille Skole sammen for at samle penge ind til Børnecancerfonden. En af skolens elever lider selv af knoglekræft.

Det meste af tiden bor Luna Petersson på Rigshospitalet, men fredag var den 7-årige kræftpatient hjemme i Stenlille til en særlig dag.

Skoler over hele landet havde arrangeret motionsløb for at samle ind til Børnecancerfonden. Her spyttede sponsorer penge i kassen, alt efter hvor langt eleverne løb eller cyklede på to timer.

Luna Petersson og hendes klassekammerater tog udfordringen op.

- Det er sødt af dem, at de vil hjælpe. Og de gør jo alt, hvad de kan, for at samle så mange penge ind som muligt, siger Luna Petersson, der selv formåede at gå en halv kilometer trods den knoglekræft, hun fik konstateret sidste sommer. 

Gennem hele forløbet har der været både op- og nedture, men lige nu er Luna Petersson i bedring. Familien håber, at hun kan komme hjem og bo igen til påske.

Hvor mange penge, eleverne fra Stenlille Skole fik skrabet sammen fredag, ved man først med sikkerhed efter påske. Men de omkring 500 elever løb tilsammen over 5000 kilometer.

Det var Team Rynkeby Fonden, som arrangerede løbene landet over.

04:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App