¨

DF'er i Sorø smides ud af partiet for racisme

Foto: TV ØST

Næstformand for Dansk Folkeparti i Sorø har forladt partiet efter indvandrerfjendske udtalelser under pseudonym

Dansk Folkepartis afdeling i Sorø skal finde en ny næstformand, da Ida Margrethe Tronhjem har forladt partiet, efter at hun har ytret sig indvandrerfjendsk under pseudonym.

      Det er netavisen p77.dk, som har kædet DF-politikeren sammen med et indlæg på Facebook-siden for forening Stop Islamisering af Danmark.

      "Der er sket en kraftig stigning i volden mod indvandrere i Grækenland. Dejligt at se. Håber, at Grækenland kan blive et dejligt sted at holde ferie igen", skriver en person med navnet "Margrethe Blå" på siden med henvisning til et indslag fra TV 2 Nyhederne.

      Indlægget stammer imidlertid fra Ida Margrethe Tronhjem, skriver p77, og i et senere indlæg med egen signatur giver DF'eren noget, der ligner en tilståelse. Samtidig oplyser hun, at hun er blevet "smidt ud" af partiet.

      "Jeg ville ønske de gik ind for yddringsfrihed samt kunne samarbejde med SIAD", skriver hun ifølge netavisen om sit nu tidligere parti.

      Over for bt.dk bekræfter Dansk Folkeparti, at Ida Margrethe Tronhjem ikke længere er medlem.

      - Hun har valgt at melde sig ud. Vi blev opmærksomme på, at hun angiveligt havde nogle holdninger, der var anderledes end partiets, forklarer organisatorisk næstformand Carl Christian Ebbesen og uddyber:

      - Da vi forholdte hende dem, bekræftede hun. Hun blev derefter enig med sig selv om, at det nok var bedst, at hun meldte sig ud, siger han til bt.dk.

      Han afviser anklagerne fra Ida Margrethe Tronhjem om manglende ytringsfrihed i partiet.

      - Det er klart, at hvis man skal være medlem af DF, så må man også have nogle holdninger, der flugter med partiets. Det havde hun ikke, og så er det bedre, at hun finder et andet sted, der bedre repræsenterer hendes holdninger, siger Carl Christian Ebbesen.

      /ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App