¨

Byggeri af ny skole igangsat i Sorø

Foto: TV ØST

Mandag tog de i Sorø det første spadestik til byggeriet af Ny Frederiksberg Skole, da den gamle skole er ramt af det farlige stof PCB.

Sorøs borgmester Gert Jørgensen tog første spadestik til byggeriet af Ny Frederiksberg Skole i Sorø. I den anledning var alle skolens lærere og elever mødt frem for at se det første spadestik.

Gert Jørgensen var dog ikke den eneste, som førte spaden. Skoleleder Ole Kristensen hjalp til med et større spadestik, da han styrede en af byggepladsens gravkøer. 

Den nye skole skal bygges i to plan med en tilhørende kælder, hvor der er plads til to klasse på hvert klassetrin Byggeriet anslås at komme til at koste 135 millioner kroner.

Grunden til at den gamle skole er blevet revet ned er, at væggenes fugemasse indeholdt det farlige giftstof PCB, som kan være kræftfremkaldende. Det er nu et afsluttet kapitel, hvilket glæder borgmesteren. 

- Vi er klar til Ny Frederiksberg skole. Den har været rigtig lang tid undervejs, og jeg er utrolig glad for, at både elever, lærere og forældre har vist den tålmodighed, som de har gjort. Jeg glæder mig rigtig meget, siger Gert Jørgensen (C). 

Første etape af byggeriet forventes at kunne tages i brug i oktober 2016. Resten skal stå færdigt i sommeren 2017.

01:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App