Børn overraskes - Stenlille IF kåret som årets bedste børneklub

Stenlille IF er blevet kåret som årets bedste klub for børn. Klubben får prisen på trods af, at de har været plaget af en lukningstruet hal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag fik op mod 100 børn på Midtsjælland sig lidt af en overraskelse.

Her blev deres fodboldklub, Stenlille Idrætsforening, nemlig kåret som årets bedste.

Det var Dansk Boldunion Sjælland, der overraskede spillerne midt i den almindelige onsdagstræning. Stenlille Idrætsforening får prisen som årets bedste børneklub, da de har skabt et godt børnemiljø for børnebold.

quote Jeg synes, det er vildt, at vi har startet som en helt lille klub

Lucas Aaboe-Petersen, U11-spiller

I løbet af de senste par år har de nemlig satset benhårdt på børnefodbolden. Det har resulteret i tre helt nye hold. Og det glæder en af idrætsforeningens trænere og bestyrelsesmedlem, at de bliver anerkendt for deres særlige indsats.

- Prisen betyder helt vildt meget. Den betyder alt, fordi prøv at se vores dejlige unger. Det er helt vildt, siger Rikke Broe, der var meget rørt, da TV2 ØST mødte hende onsdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Træner og bestyrelsesmedlem Rikke Broe var meget rørt over, at Stenlille IF fik prisen som årets bedste børneklub af DBU Sjælland.
Træner og bestyrelsesmedlem Rikke Broe var meget rørt over, at Stenlille IF fik prisen som årets bedste børneklub af DBU Sjælland. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Også Lucas Aaboe-Petersen, der er U11-spiller, var begejstret for den fine pris.

- Jeg synes, det er vildt, at vi har startet som en helt lille klub, siger han.

Var udfordret af lukket træningshal

Stenlille IF får prisen på trods af, at de har haft en del udfordringer det seneste år.

I november sidste år meldte Sorø Kommune nemlig ud, at den gamle Stenlillehal var så slidt, at den ville blive lukket i kraftigt blæsevejr eller snefald.

Der var risiko for at taget ville styrte sammen. Det viste en ny tilstandsrapport, som et rådgivende ingeniørfirma havde udført. De skrev blandt andet, at hallen er ustabil, og at der ved større vindbelastning såsom hård kuling og storm må påregnes bevægelser i hallens statiske system.

I starten af 2019 valgte Sorø Kommune at udbedre Stenlillehallen, så den igen kunne bruges i alt slags vejr. Ifølge kommunen kunne hallen stabiliseres nemmere, end de først havde troet.

Derfor åbnede hallen i uge 11 i marts i år. Og man vurderer, at den nu kan klare 10 år mere, før man igen skal gennemgå en omfattende renovering.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg synes det er vildt, at vi har startet som en helt lille klub. Men nu er vi Danmarks bedste børneklub, siger Lucas Aaboe-Petersen, der er U11-spiller i Stenlille IF.
- Jeg synes det er vildt, at vi har startet som en helt lille klub. Men nu er vi Danmarks bedste børneklub, siger Lucas Aaboe-Petersen, der er U11-spiller i Stenlille IF. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Selvom Stenlillehallen har været lukket på grund af ombygning, har Stenlille IF formået at holde fast i børnene og det gode miljø, de har skabt.