Borgere skal tiltrække nye borgere

I Sorø Kommune skal nuværende borgere tiltrække tilflyttere. De skal fortælle interesserede om, hvordan det er at bo i Sorø Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Sorø Kommune har de taget et alternativt initiativ i brug for at tiltrække tilflyttere. Her skal borgere agere ambassadører for Sorø og fortælle om, hvordan det er at bo her.

- Sorø er som Sorø er, og så er der andre byer, som synes, de har det samme. Dybest set tror jeg, vi alle siger det samme: der er smukt, vi ligger godt, vi har ikke så langt til København. Det, der er forskellen her, er borgernes nærvær, siger Mette Kaae, som er tilflytterkoordinator i Sorø Kommune.

Ambassadørerne skal åbne deres hjem op for interesserede, og fortælle om de attraktive ting ved at bo i Sorø. Men de kan også blive en del af de nye tilflyttere senere hen.

- Når du kommer til byen, så holder vi fast i dag. Så hjælper vi dig på vej, og du har en ven i en fremmed by. Så du bliver integreret hurtigere og bliver gladere for at være her, siger Mette Kaae.

Hun har ikke det præcise antal for, hvor mange som indtil videre, har meldt sig som ambassadør. Men skuffen er fyldt, så der er mange, som gerne vil fortælle om livet i Sorø Kommune.

Åbner dørene op for fremmede

En af de nye ambassadørere i Sorø er Tina Ekstrøm. Hun bor sammen med sin mand og to børn i Lynge lidt uden for Sorø. Hun vil gerne tage imod folk derhjemme, som vil vide mere om området.

- Vi er så glade for at, at vi kaster os ud i at prøve det. Og så har vi jo ikke noget imod fremmede mennesker. Afhængigt af hvem de er, så vil jeg fortælle om, hvordan det er at bo i Sorø, siger Tina Ekstrøm.

Hun er vokset op på landet, men hun har prøvet at bo i storbyen.

- Det var meget specielt for jeg har aldrig nogensinde boet tættere på andre mennesker, men jeg har samtidig aldrig følt mig så fjernt fra dem. Vi talte aldrig sammen, siger Tina Ekstrøm.

Derfor er hun glad for at være flyttet tilbage til provinsen.

- Vi har et rigtig godt forhold til hinanden herude. Det er rigtig hyggeligt og vi kender hinanden allesammen. Vi har vejfester og taler sammen over hækken, siger Tina Ekstrøm.

På mandag vil Sorø Kommune have annoncer i de store landsdækkende dagblade for at gøre opmærksom på ambassadørerne.