42 nye borgere til Dianalund

På få uger har Dianalund fået 42 nye borgere. Et nyt asylcenter er nemlig åbnet i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af dem, som er glade for det, er Mahdi Saed Duale fra Somalia. Han kom til Danmark for knap to år siden. Nu bor han i asylcentret, som man har indrettet i en ledig bygning ved hospitalet Filadelfia.

- Det er bedre end asylcentret, hvor jeg var i Hanstholm, for det lå midt ude i en skov. Her kan jeg gå ned og købe noget mælk uden at skulle ud og køre en lang tur med bussen, siger Mahdi Saed Duale til TV2 ØST.

For mange af de nye beboere er det første gang, de bor i enkeltmandsværelser.

- Det er en stor befrielse i forhold til for eksempel Avnstrup Asylcenter, hvor de fleste kommer fra. Her bor de på firemands-værelser, siger Klaus Pedersen, centerleder, Dianalund.

Asylcentret er centrum for asyl på Midtsjælland. Udover stedets 42 beboere kommer asylansøgere fra Vipperød, Ringsted og Avnstrup hver dag til Dianalund for at modtage skolegang, jobvejledning og sundhedstilbud.

Nu håber centerlederen på, at byens nye borgere kan få en kort men god ventetid i asylcentret.

- Vi håber, det bliver en relativt kort periode, de skal bo her, før de får svar på deres ansøgning. I den tid håber vi selvfølgelig på, de indgår som en positiv del af lokalsamfundet, siger Klaus Pedersen.

Det lokale erhvervsliv byder også de nye beboere velkommen.

- Vi er da helt åbne og ser dem umiddelbart som et vækstpotentiale. Nu håber vi bare, de vil blive integreret, siger Tommy Lindhardt, formand for Centerforeningen i Dianalund.