¨

1.086 imod nedrivning af digter-udhuse

00:37

Formanden for Sorø Bevaringsforening afleverede i dag over 1.000 underskrifter for bevaring af B.S. Ingemanns bygninger ved Sorø Akademi.

Mere end 1.000 mennesker har skrevet under på en opfordring til at bevare to udhuse ved Sorø Akademi, hvor B.S. Ingemann boede.

Modstanden mod nedrivningen af to udhuse, der engang tilhørte digteren B.S. Ingemann kulminerede onsdag, da formanden for Sorø bevaringsforening, Helge Torm, afleverede 1.086, underskrifter for at bevare udhusene ved Sorø Akademi, som akademiet har bedt om lov til at nedrive.

Husene har i dag ingen funktion, og der er i dag fare for, at de kan styrte sammen.

Mens selve huset, som Ingemann boede i, er fredet, så er udhusene det ikke, og Kulturarvsstyrelsen, Bygningsstyrelsen og Sorø Kommune har alle sagt god for en nedrivning.

Bevaringsforeningen er imidlertid stærkt kritiske overfor beslutningen, som de mener berøver huset for en del af sit oprindelige udtryk og dermed berøver bygningen historisk værdi.

Blandt underskriverne er især borgere fra Sorø, men også håndværkere og arkitekter har skrevet under på apellen til at bevare udhusene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App