Vittinghus slår ond japansk ånd og er klar til Lin Dan

Hans-Kristian Vittinghus fra Team Skælskør-Slagelse sejrede sikkert over japaner og skal nu møde Lin Dan fra Kina i 1/8-finalen ved badminton VM.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hans-Kristian Vittinghus vandt også sin anden kamp ved VM i badminton, selv om han onsdag morgen var på en meget svær opgave i Jakarta.

Den danske spiller fra Team Skælskør-Slagelse er nummer 16 i verden og bøvlede ellers med en skade i sin første kamp tirsdag og mødte onsdag japaneren Sho Sasaki, som han havde tabt til tre ud af tre gange tidligere i karrieren.

Men Vittinghus leverede en fornem indsats og sejrede klart over japaneren, der rangerer som nummer 25 i verden. Cifrene lød 21-15, 21-10.

Svær modstander venter

Vittinghus fik en drømmestart på kampen og kom foran 8-1. Det var japaneren aldrig i nærheden af at kunne svare tilbage på i første sæt. I andet sæt kom Sasaki foran 2-0, men ni point på stribe af Vittinghus afgjorde reelt kampen. Vittinghus gav aldrig Sasaki chancen for at komme tilbage og udnyttede sin første matchbold efter 34 minutter.

Dermed er Vittinghus klar til turneringens 1/8-finale, hvor en endnu sværere modstander venter i skikkelse af kineseren Lin Dan.

Også de har en historik på tre indbyrdes kampe, og kineseren har vundet dem alle, senest i 2012.

Lin Dan, der er seedet som nummer fem i turneringen, har fem gange i karrieren vundet VM.

/ritzau/