Vikinger skal forbedre turismen

Den store kulturhistoriske festival TOGTET sluttede i dag i Korsør. Formålet har været at bruge vikingetiden til at lokke flere turister til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skibene i TOGTET har lagt til på Orø, i Rørvig, Kalundborg og Korsør her i regionen. Omkring 40.000 gæster har set drabelige kampe, skibene, smagt mad fra middelalderen og oplevet gamle håndværk.

Projektet "Da Danmark Blev Til" står bag TOGTET. Her ser man store muligheder for at udvikle kulturturismen med vikingerne - både her i regionen og i hele Danmark.

- Vikinger og den tidlige Middelalder repræsenterer et kæmpe uforløst potentiale indenfor turisme-udvikling i Danmark. Når vi ser på udviklingen af kulturturisme i verden omkring os, så fylder den 40 procent og er i vækst. I Danmark fylder den fire procent, fortæller Lars Holten, formand for "Da Danmark Blev Til".

Vikingerne er allerede kendt i store dele af verden, og det skal udnyttes.

- Hvis vi formår at skabe en sammenhængende vikinge-pakke, og et image og et brand af Danmark som vikinge-nation, hvad vi ihærdigt arbejder på her, så er der store muligheder, siger Lars Holten.

I Slagelse Kommune bliver der satset på at udvikle vikingeborgen Trelleborg til et internationalt oplevelsescenter. 

[video:videonode:202395]