Verdens mest effektive vindmøller står ved Storebæltsbroen

Havvindmøllerne ved Storebæltsbroen er Vestas mest effektive havvindmøller. Møllerne er blandt de mest effektive i verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De snurrer næsten altid. Og derfor er vindmøllerne ved Storebæltsbroen en af de allermest effektive havvindmølleparker i verden.

Det fortæller Vestas, der nu bruger vartegnet ved siden af Storebæltsbroen som led i firmaets markedsføring af et særligt vedligeholdskoncept, der sikrer at møllerne kan trimmes uden at skulle stoppes.

Møllerne ejes af A/S Storebælt, der er glade for møllernes effektivitet.

- Møllerne producerer de mængder strøm, vi forventede, da de blev sat i drift for fire år siden. Men det er den såkaldte ”oppetid” - de sammenlagte perioder, hvor møllerne producerer strøm, der gør vores vindmøller til de mest effektive på verdensplan, siger teknisk chef Kim Agersø Nielsen, A/S Storebælt.

Laver strøm svarende til 16.000 boliger

Vindmøllerne ved Sprogø producerer årligt 66 mio. kilowatttimer. Det svarer til det årlige elforbrug i 16.000 parcelhuse. Vindmøllestrømmen kompenserer for den CO2udledning, der er ved produktion af strøm til drift af alle Sund & Bælts trafikanlæg.

Det er muligt at se hvor meget strøm de 7 havvindmøller producerer lige nu på Sund & Bælts hjemmeside.


Nyhedsoverblik