Vejarbejde spærrer dele af Storebæltsbroen

Venstre spor er spærret på Storebæltsbroen ved Knudshoved på grund af et vejarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et omfattende vejarbejde udfordrer trafikken over Storebælt - både i dag og det næste lange stykke tid.

Det oplyser Sund & Bælt.

Mandag er der vejarbejde på lavbroen før Storebæltsbroen i retning mod Sjælland. Vejarbejdet betyder, at venstre spor er spærret frem til midt på formiddagen.

quote Vi er meget opmærksomme på, at arbejdet skal være til mindst mulig gene for bilisterne

Martin Duus Havlykke, driftsleder ved Sund & Bælt

Det betyder, der er en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Vejarbejdet sker i forbindelse med et større vejarbejde, som begyndte onsdag den 3. oktober på Storebælt. Det løber hele vejen frem til den 10. november og bliver udført i aften- og nattetimerne. Det vil sige, at der i tidsrummet fra klokken 18.00 til klokken 06.00 om morgenen er en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

I samme tidsrum vil der på dele af strækningen være dobbeltrettet trafik i den ene side af broen, mens den anden side er spærret af.

- Vi er meget opmærksomme på, at arbejdet skal være til mindst mulig gene for bilisterne. Derfor lægger vi arbejdet på tidspunkter, hvor vi kan se, at trafiktallene er lave – altså i aften- og nattetimerne, hvor de fleste er kommet hjem fra arbejde, siger driftsleder Martin Duus Havlykke fra Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Nødvendigt at vedligeholde

Det er de såkaldte ekspansionsfuger på broen, der skal renoveres. De sikrer, at broen kan udvide sig og trække sig sammen alt efter vejret, og når tunge køretøjer kører over broen.

- Storebæltsbroen er et stort anlæg, og rettidigt vedligehold er nødvendigt for at sikre broen lang levetid. Hvis ikke vi vedligeholder ekspansionsfugerne, kan det føre til store og kostbare reparationer på længere sigt, siger Martin Duus Havlykke.

Det er disse såkaldte ekspansionsfuger, der skal renoveres.
Det er disse såkaldte ekspansionsfuger, der skal renoveres.
Foto: Sund & Bælt