¨

Varm mad erstatter madpakker

Foto: TV ØST

I korsør har en børnehave skiftet madpakkerne ud med varm mad. Slagelse Kommune vil nemlig undersøge, om det har en positiv effekt på trivslen.

Korsør: Madpakkerne har i snart tre måneder været udskiftet med varm mad i Børnehuset Noret i Korsør. I projektet forsøger Slagelse Kommune at finde ud af, om mad fra et af byens plejecentre i virkeligheden er bedre for børnene. 

- Håbet er, at det kan give mere ro, mindre kræsenhed og generelt en bedre trivsel hos både børn og voksne, forklarer Louise Pihl, som er projektleder i Slagelse Kommune. 

Det er Plejecenter Skovvang i Slagelse, der har lavet maden. Køkkenet, der ellers leverer mad til de ældre beboere, har gjort det siden 5. januar i år. Det har været en blanding af varme retter, frugt, grønt, boller og dej, så pædagogerne også selv kunne bage med børnene. 

-Vi prøver at lave god, gammeldags, traditionel mad med et tvist. Det kan være en lidt anderledes boller i karry. Vi prøver også at servere hjemmesyltede græskar. Vi prøver at udfordre børnene på deres smagsløg, siger Katja Nymann, som er køkkenleder i Plejecenter Skovvang.

Køkkenet har leveret mad til 16 vuggestuebørn, 36 børnehavebørn og 11 voksne, og madordningen er blevet godt modtaget af både store og små. 

- Det har været en kæmpe succes. Børnene har meget velvilligt smagt på det meste af det, der blev serveret, som med børns øjne måske er lidt anderledes mad, siger Kristina Winther, som er pædagog i Børnehuset Noret. 

Maria Johansen er en af de forældre, som også tager positivt i mod initiativet. Hun har en datter i Børnehusets vuggestue og en anden i børnehave. 

Mine børn har fået meget ud af det. De er mere mætte, fordi de har fået de her flere og større måltider. Og så går de op i at vi skal lave den anderledes mad derhjemme, siger Maria Johansen.

Slagelse Kommune regner med, at de har evalueret pilotprojektet til august i år. 

- Vi håber, at pilotprojektet kan give os nogle gode erfaringer, så vi kan få madordningerne udbredt til flere daginstitutioner i kommunen, siger Louise Pihl. 

Madordningen kører på sin sidste uge, så efter påske skal alle i Børnehuset Noret tilbage til madpakkerne.

02:56 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App